Zeefruchtenpizza

Ingrediënten

Balsamicoazijnstroop

  • 200 ml balsamicoazijn
  • 100 g suiker

Snelle zeevruchtenpizza

  • 500 g passata
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 rode uien
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 Turks brood
  • 300 g gemengde zeevruchten
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 3 tomaten
  • Olijfolie om in te bakken
  • 150 g rucola

Extra nodig:

  • bakpapier
 
 

Balsamicoazijnstroop

  • Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
  • Schenk het in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen.

Snelle zeevruchtenpizza

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Schenk de passata in een pan, voeg de Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.Snijd de olijven in ringetjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Halveer het Turkse brood over de breedte. Leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het brood in met de passata en verdeel de rode uien, de helft van de olijven, paprika’s en de zeevruchten erover. Verdeel de geraspte kaas over de pizza’s, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper
  • Schuif de pizza’s in de oven en bak in circa 10 minuten krokant en gaar.

Salade voor op de pizza

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaten, rucola en olijven.
  • Serveer de salade op de pizza’s en schenk er een scheutje balsamicoazijn over.

TIP:   Je kunt ook zelf verse Italiaanse kruiden maken. Hiervoor heb je nodig:

  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes salie

Ris de tijm, rozemarijn en oregano en hak fijn. Pluk de blaadjes salie en hak fijn. Meng alle kruiden door elkaar.