zwarte bonen in je pastasaus

Zwarte bonen in je pastasaus

nodig:

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 400 g zwarte bonen
  • rijstolie
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g gehakt half om half
  • 1 el azijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 paksoi
  • sojasaus
berijdingswijse
  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.Schil en snijd de gember fijn.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook in circa 2 minuten glazig.
  • Voeg de gember en zwarte bonen toe aan de pan met ui en knoflook.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg toe.
  • Voeg het gehakt en de azijn toe, roer goed door en bak het geheel circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree en een scheutje water toe tot er een saus ontstaat.
  • Snijd de paksoi in dunne reepjes, voeg toe aan de pan met gehakt en kook circa 2 minuten.
  • Breng op smaak met een scheutje sojasaus.