Weense appeltaart

12 porsies
Ingrediënten:

125 gr boter of margarine
125 gr suiker
3 eieren
zout
4 druppels citroenaroma
200 gr bloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder
ca. 4 eetlepels melk
3 appels, geschild, in achten, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden
Voor het glazuur:
2-3 eetlepels abrikozenjam
poedersuiker
citroensap

Bereidingswijze

1. Boter of margarine met een garde of mixer romig kloppen en een voor een suiker, eieren, zout en citroenaroma toevoegen.
2.Oven voorverwarmen tot 180 graden C. Meng de bloem met de bakpoeder, zeven, en ook door het beslag mixen. Net zoveel melk erdoor roeren dat het beslag heel zacht wordt. Meng tenslotte de appelschijfjes door het beslag en schenk het geheel in een ingevette springvorm.
3. Bak de appeltaart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Met abrikozenjam bestrijken als de taart nog warm is. Poedersuiker met wat citroensap mengen en met dit glazuur de taart bestrijken.